Snurriga tankar & tre steg


Mycket om ingenting alls

Söndagskväll

2009-03-29 @ 19:17:45

Jag sitter här och har precis fixat kvällsmat för mina 4 syskonbarn och väntar på att de skall göra sig klara med sina grejer inför kvällen. Mitt huvud värker lite lätt och jag funderar lite lätt över det här med helg är klart överskattat och jag är nog bannemig piggare på en vanlig vardag än vad jag känner mig just nu klockan 19.00 på en söndag.

Gårdagen var intensiv minst sagt, avresa ner till Hörby klockan 07.15 för att vara med som ledare och allmänt stöd till tre av mina syskonbarns första handbollscup. Det var otroligt roligt och alla skötte sig kanonbra, men den ljudnivån som fanns inne i hallarna under den här mjukhandbollsturnering är banne mig inget jämfört med de värsta konserterna du kan tänka dig. Kom hem vid en synnerligen stabil tid vid 19 på lördagskvällen och det var knappt att jag orkade se fotbollen på kvällen var ohyggligt trött.

Sen på söndagen var det dags att flytta fram klockan en timme vilket innebar att man på något sätt förlorade en timme sömn inatt, sen hjälpte det inte att jag var tvungen att vara vid samlingen för handbollslaget för att lämna över videokameran klockan 09.00. Tyvärr blev det ingen seger för dem men jag har ändå positiva känslor inför returen på hemmaplan och jag är övertygad om att Hedda kan hitta något intressant och lärorikt på filmen de spelade in nu senaste matchen. Annars har tiden rullat på ordentligt, precis nyligen gick två kompisar till barnen vilket innebar att det var sex ungar här som sprang runt och lekte, vilket resulterade i min betraktning att så många barn finns aldrig i min framtid.

Jag längtar verkligen till jobbet imorgon!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

All Star Team

2009-03-27 @ 17:25:44

heh.nu har lagt ut alternativ på olika all star team, tänkte att jag skulle skriva ner mitt egna med lite motiveringar. Jag vill dock säga att jag har egentligen sett alldeles för lite av årets elitserie för att kunna ge ett riktigt ordentligt. Jag får ju gå på de matcher jag har sett och på det man har läst.

Målvakt
Johan Sjöstrand, IFK Skövde
Målvakt som gått från klarhet till klarhet, var den stora matchvinnaren i IFK Skövde när han blev skadad tappade också IFK Skövde en tillsynes klar slutspelsplats. Nästa år kommer han försöka konkurrera med Dan Beutler i Flensburg, kommer bli spännande att följa den kampen.

V6
Niklas Gudmundsson, LUGI
Oerhört speedig och säker spelare, säker både i läget och från 7m. Även han viktig för laget Lugi, allt som oftast talas det om Kim och Forsmoo när man pratar om Lugi dock tror jag att Gudmundsson är viktigare än många tror. De matcher jag såg Lugi spela utan Gudmundsson tappade de otroligt mycket av sin effektivitet och speed och laget var knappt att känna igen.

M6
Payam Hatami, Lindesberg
Viktig spelare för Lindesberg både i deras offensiv och i deras offensiva försvarsspel. Säker från sitt läge och drar ett tungt lass i laget. Bara i den senaste matchen nu mot Alingsås såg man hur försvagat Lindesberg blev när Hatami fick sin 2:a utvisning och de började vila honom i försvarsspelet.

H6
Mattias Zachrisson, GUIF
Fått sitt rejäla genombrott i år, valde mellan Zachrisson och Ekberg på den här positionen och det är egentligen bara att ta fram ett mynt och sedan flippa det för att se vad det blir. Det känns oerhört positivt för Sverige på den här positionen för framtiden.

V9
Lars Bernhardsson, Redbergslid
Emil och Tommy försvann men Lars stannade kvar och tog om än ännu större ansvar för den produkt som RIK framställer. Han är 25 år gammal men agerar med en pondus och en attityd som behövs för att de andra fjunisarna i laget skall höja sig och han gör det på ett alldeles fantastiskt sätt.

M9
Patrik Fahlgren, Sävehof
Sveriges bästa m9 och kommer spela i Flensburg nästa år, inte så mycket att snacka om tycker jag.

H9
Zoran Roganovic, H43
Vinnaren av skytteligan trots att han spelar i ett haltande H43. Helt otroligt egentligen att en spelare av sådan klass som Zoran har fortfarande väljer att spela i den svenska ligan.

Era tankar?

Permalink Handboll Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stressig vardag

2009-03-26 @ 16:53:55

Kom precis hem, nu dags att få i en lite mat och sedan iväg och köra en träning med den lovande pojkgruppen p02. Jag älskar verkligen handboll men jag tror jag måste lära mig att säga nej ibland, känner mig lätt sönderstressad efter en synnerligen tuff vecka. Därför lite härligt att jag har sovmorgon imorgon, siktar på att trilla in på skolan vid 10 snåret.

Annars helgen är skön, den kommer bli som följer. Slutar jobba någongång vid 16-16.30 imorgon, direkt ut till syrran för att ta hand om syskonbarnen hälsa välkomna föräldrarna från Uddevalla. Iväg och handla med modern så det finns mat ute i villan, sova över ute på teleborg för att sedan 07.30 åka ifrån Växjö till Hörby för att vara med och vara ledare för mjukhandbollslag.

Hemma någongång vid 19 tiden allmänt trött och sliten och sedan på söndag vara barnvakt hela dagen och sedan återigen sova över ute på teleborg för att skicka iväg ungarna till skolan på måndag.

Vem har sagt att helger är till för att ta det lugnt och återhämta sig? För att fira den kommande helgen kör vi lite tysk pudelrock.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

SM-slutspelet igång

2009-03-25 @ 20:47:15

Då var det igång då, SM-slutspelet startade idag med matchen Alingsås - Lindesberg på tv. Lite tankar kring matchen så här direkt efteråt.

+ Bliznac
Riktigt roligt att se honom lira såhär, var strålande både framåt och bakåt. Drog ett stort lass i matchen förmodligen ett alldeles för stort lass, det måste finnas andra spelare i Alingsås som vill avgöra matcherna. Lite extra roligt för det var ett antal gånger man såg honom lira i Kärra dräkten och man ställde sig alltid frågan vad fan gör han här i division 1. Han är över 2 meter lång och skjuter som en häst sparkar vad gör han här.

+ Varvne
Otroligt het ibörjan av andra halvlek, precis som Bliznac en av de få som vågade och tog ansvar.

+ Alingsås försvarsspel
Jag tycker iofs att försvarsspelet var ganska bra under stora delar av matchen, dock höjde sig det när det behövdes höja och det tillsammans med målvaktsspelet kom igång vänder matchen till Alingsås fördel.

+ Studion och Kommentatorerna
Underbart, Chris och Per som kommentatorer och Fjäll och Grahn i studion, möcket bra helt enkelt.

- Domarna
Jag tror iofs inte att det beror på det här domarparet enskilt utan jag tror det är många domare som kommer få det oerhört tufft när de beger sig till Alingsås. De har en publik som skriker och tjuter om allt och de har ett tränarpar som hoppar och gestikulerar efter varje situation. Lite trist bara att matchen skall avgöras i slutet på ett enligt mig felaktigt beslut.

- Ljudsättning
De pratade hela tiden om hur hallen kokade, visst det var ett bra tryck men jag fick ändå inte den känslan som de verkar ha haft där. Däremot hörde jag ett antal flickor alternativt väldigt unga pojkar sitta precis vid en mikrofon och skrika.

Permalink Handboll Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags för lite sömn

2009-03-23 @ 22:58:44

Snart dags att ladda batterierna för en ny dag, kvällen varit lugn ett möte om helgen och nästa uttagning för Smålands p95. Truppen ser lovande ut, ställer mig dock lite frågande till hur mycket energi läggs på individuell försvarsträning i ungdomslag. Det blev även några fler till nästa träff än vad som egentligen är sagt, men det kommer nog gå bra, gäller bara att försöka få alla att vara hyfsat aktiva men det skall nog fungera finns många duktiga ledare inom gruppen.

Handbollsträningen såg bra ut, skäms dock att säga att de unga vann. Jag tror dock att det beror på att jag inte var med och lirade har ännu inte varit med och förlorat en fotbollsuppvärmning iår, de behöver spetskompetens på topp. Stora samtalsämnet på träningen var annars Tobbe och den specialträningen han verkar ha skött i fjällen. Vilken otrolig form han kom tillbaka med Varberg får onekligen se upp.

Nä dags att sova nu, upp tidigt och jobba imorgon men först lite musik.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Småtrött

2009-03-23 @ 17:12:29

Hemma från jobbet, ligger på sängen och tänkte vila ögonen en liten stund. Varit en fantastiskt dag på jobbet faktist, allt rullade på och inga stora incidenter känns ohyggligt skönt efter en sådan här dag. Allt rullade på klockrent och man fick till och med höra att man var en duktig lärare av en elev var lätt chockad då det är inte direkt vanligt att höra med tanke på de elever man jobbar med oftast.

Annars kvällen blir lugn, möte med ledare för Småland p95 och diskutera helgen. Skall bli spännande och höra tankar och åsikter om spelarna, rent spontant känns det som det kommer bli väldigt centralt men det är väl kanske inte oväntat med tanke på större barngrupper och sådant. Skall försöka hinna förbi en sväng syrran och låna ett par toffler nöter sönder mina stackars strumpor när jag går runt på jobbet. För mycket grus och annan skit överallt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En stillsam söndag

2009-03-22 @ 21:23:09

Det blev ju inget jönköping pågrundutav den här manliga förkylningen man har åkt på så förmiddagen ägnades i sängläge hostande och snörvlande. Eftermiddagen inte mycket bättre dock vaknade jag till för att se delar av matchen mellan Sverige och Montenegro. Kan ju inte direkt säga att den var jättespännande, jag var mest fascinerad över Montenegros linjespelare och hans spelstil och framförallt hur de hela tiden envisades med att han skulle spets ifall han inte hann byta försvar-anfall.

Annars finns det väl inte så mycket att säga om matchen, Sverige vann rättvist Sandström i målet var riktigt het och Kim kom i första halvlek lite av den farten man ser när han spelar med Kiel.

Nä, dags att börja ladda för den kommande vecka blir till att vikariera hela nästa vecka på jobbet där jag jobbar. Lite udda men det skall nog fungera, får lite andra tuffare arbetsuppgifter men det skall nog gå bra dock har jag fått höra att jag bara skall prata i tredje person singularis med dem så det blir nog tufft. Joakim säger att du inte får göra så! Jadu ifall ni blir irriterade på mig för att jag verkar udda i slutet av den här tvåveckorsperioden så skyller jag på jobbet!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förkylt och tröttsamt

2009-03-22 @ 16:29:09

Det är något med kroppen som är skumt, någon mer som har upptäckt att såfort som kroppen börjar lugna ner sig något och helg eller semester väntar då väljer kroppen att sluta fungera, precis detta hände mig i veckan. Natten mellan torsdag och fredag kände jag hur halsen började värka och under dagen på fredagen slog febern till. Extra bittert då vi hade smålandsläger idag söndagen men Andreas och inkallade mästerstrategen Tobbe kommer ta hand om det alldeles strålande. Dock trist att man inte kunde komma med och dels kolla in vad som har hänt under de här månaderna med killarna och dels ge Andreas stöd kring allt annat, men Tobbe är ju stabil och bör fungera alldeles utmärkt.

 Bjuder på lite skön musik på söndagen, Pelle Carlberg - Clever girls like clever boys better than clever boys like clever girls. Otroligt lång titel onekligen hyfsat bra kvalité trots att det är filmat med en vanlig kamera från en spelning.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi kör igång igen!

2009-03-22 @ 13:33:31

Nä, det är väl dags att dra igång igen. Det här bloggandet försvann istortsätt precis samtidigt som vi drog igång hfbloggen.blogg.se, bloggen tog ordentligt med tid och mitt skrivande fick sitt utlöpe där och det var lagom och de tankar kring handbollen man hade fick också sitt utlöpe där.

Nu tänkte jag att handbollsssäsongen börjar närma sitt slut och man har återigen fått en vardag som närmar sig normal kan man kanske börja skriva om vanliga tankar och lite annat tjafs man kanske kommer på. Kommer med ett längre inlägg senare, måste bara hosta upp en lunga först.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen